Almtunas tänarkarusell har varit total i år. Duon Marcus Ragnarsson och Martin Gudmundsson, som förde Almtuna till en fjärdeplats i hockeyallsvenskan säsongen 2017/18, hade en sportsligt tyngre säsong i år och i januari stod Nichlas Falk plötsligt där, som ny huvudtränare intill Ragnarsson och Gudmundsson – för att i mars månad, inför kvalserien, inte längre vad önskvärd i Uppsalaklubben.

Säsongen slutade sedermera med degradering från den nästa högsta serien och när det gällertränarbiten inför nästa säsong i hockeyettan finns det inga officiella nyheter, men enligt vad UNT erfar har Almtuna samtalat med Lars Lövblom, Gävlebaserad tränare som har varit i Hudiksvall den här säsongen där han coachade bland andra de före detta Almtunaspelarna Erik Flood och Simon Löf.

– Jag säger ingenting just nu när det gäller tränarfrågan, säger Niklas Sjölund, som är sportsligt ansvarig i Almtunas styrelse.

Sjölund konstaterar dock – utan att nämna några namn – att arbetet med truppen intensifieras från och med nu. Mycket tack vare torsdagskvällens nyhet om att några välvilliga personer har skjutit in 3,3 miljoner kronor till klubben.

– Det blir mera hemvävt, men vi kommer också komplettera med spelare utifrån, säger Niklas Sjölund.