"Han får inte vara så bra mot oss"

Nu ställs Almtuna för första gången i tävlingssammanhang mot Viktor Hertzberg och hans Västerås. "En bra spelare som jag hoppas inte är så bra mot oss."

Martin Gudmundssons Almtuna står inför ännu en mycket svår bortamatch.

Martin Gudmundssons Almtuna står inför ännu en mycket svår bortamatch.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Ishockey2019-10-11 06:00

Det är som vanligt tätt mellan matcherna i Hockeyallsvenskan. På fredagen väntar ytterligare ett tippat topplag för Almtuna, som ligger sist i tabellen. Almtuna kom ´nyligen hem från Örnsköldsvik med en 5–0-förlust.

– Västerås är nästan en ännu svårare motståndare än Modo, säger Almtunatränaren Martin Gudmundsson, vars lag mötte just Västerås i två träningsmatcher under hösten/eftersommaren.

– Det var jämna matcher och det kan ha en mental betydelse för oss. Vi spelade jämnt med Timrå också och det visar att vi kan ta poäng mot de bästa lagen. Det gäller att göra en prickfri insats, säger Gudmundsson.

När Almtuna ramlade ur allsvenskan efter förlusten mot Kristianstad så upphörde alla kontrakt att gälla, inklusive Viktor Hertzbergs. Han valde att skriva på för Västerås. Nu möts alltså lagen i ABB Arena.

– Både Viktor och (Alexander) Lunsjö är riktigt bra spelare, men mot oss behöver de inte vara så bra, säger Gudmundsson med ett litet skratt.

Almtuna ligger sist och det behöver knappast påpekas att laget är i poängbehov. Kanske ännu viktigare är att powerplay börjar fungera. Inte ett enda mål i den spelformen på åtta matcher.

Almtuna kommer till spel med samma trupp som senast. Möjligen att Per Svensson kan ansluta. Han hade feber senast och åkte inte med till Modomatchen.

Matchdags

Västerås–Almtuna

Hockeyallsvenskan

ABB Arena 19.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!