Haag hittade målet – då kom första segern

Försäsongens målkung hade inte gjort ett enda mål i serien men när han väl gjorde det kom även första segern för Almtuna. "Man vill ju bara bidra", säger Villiam Haag.

Tony Mårtensson var inblandad i Almtunas båda mål när man besegrade Södert'älje och tog första segern.

Tony Mårtensson var inblandad i Almtunas båda mål när man besegrade Södert'älje och tog första segern.

Foto: Håkan Lundh

Ishockey2019-10-02 21:51

Almtuna har stått på förlorarsidan gång efter gång i säsongsupptakten trots att man varit nära nästan varje gång. I Södertälje kom första trepoängaren och glädjen var stor i Uppsalalaget.

– Även om vi vetat att vi spelat bra är det skönt att få utdelning, det ger en extra boost, säger Haag.

– Skönt för killarna att få betalt för jobbet de lägger ned, säger tränaren Martin Gudmundsson efter matchen som blev dramatisk ända in i det sista.

Hemmalaget spelade ett tag i matchslutet med sex utespelare mot fyra men gästerna med Jesper Eliasson som duktig sista utpost stod pall.

Det var en jämn – och målsnål – tillställning i Scaniarinken. Haags matchavgörande mål kom när drygt halva matchen var spelad. Backen Filip Hasa sköt från blålinjen och såväl Tobias Liljendahl som Haag hade tagit plats framför målvakten. Haag fick klubban på pucken som styrdes upp i krysset. Almtuna jublade både en och två gånger. Först när pucken gick i nät och sedan igen efter att målet videogranskats. Domarna tittade på om det var hög klubba eller ej vid styrningstillfället.

– Jag tyckte inte att den var för hög, säger målskytten som hann med att se pucken gå i nät efter att han känt att den träffat klubban.

Haag öste in mål på försäsongen men det första seriemålet lät alltså vänta på sig till omgång sex. 

–  Tony (Mårtensson) får passa lite bättre, skämtar Haag när den tidigare måltorkan förs på tal.

–  Jag vill bara bidra och det kändes ju bra på försäsongen men det är ju så här det är. Det gäller att inte börja göra andra grejer.

Almtuna är trots segern kvar i den allsvenska tabellens botten, men vågar nu blicka uppåt med ett stärkt självförtroende.

–  Nu släpper det lite och vi kan sänka axlarna, säger tränare Gudmundsson som fick många bra svar den här kvällen.

–  Liljendahl, Tony och Haag får producera, vi har ett bra boxplay och powerplayet börjar se bättre ut. Och vi behöver se ut så här defensivt för att kunna vara med. I slutändan tycker jag att vi vinner välförtjänt.

Även backen Per Svensson gjorde sitt första mål i serien när han skickade in 1–1 i den första perioden.

Matchfakta

Södertälje–Almtuna 1–2

(1–1, 0–1 , 0–0 ) Målen: 1–0 (6.50) Christopher Liljewall, 1–1 (9.11) Per Svensson, 1–2 (31.48) Villiam Haag, 

Publik: 2 330.

Jesper Eliasson var bra och släppte bara en puck förbi sig. Här får han hjälp att freda målet av Victor Aronsson och 1-1-skytten Per Svensson.
Jesper Eliasson var bra och släppte bara en puck förbi sig. Här får han hjälp att freda målet av Victor Aronsson och 1-1-skytten Per Svensson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!