Damsingel: Fyrisfjäderns två damsingelspelare Cecilia Wang och Edith Urell visade upp ett bra spel under hela tävlingen, och tog sig säkert vidare till damsingelfinalen. Väl där blev matchen en repris på finalen i junior-SM. Edith vann i två raka set och visade upp ett något säkrare spel är Cecilia. Båda spelarna tillhör toppskiktet i sin klass i Europa och även om Edith vann finalen i två raka set var det en match med många fina bolldueller.

Herrsingel: Axel Roberts har åter igen hittat sitt vägvinnande säkra singelspel och tog sig trots en trevande inledning sig säkert vidare till final. Väl där mötte han Filip Karlborg från hemmaklubben Spårvägen. Även om Axel gjorde en bra match visade det sig att motståndaren var ett nummer för stor denna dag.

Mixeddubbel: Här fanns tre mycket starka par från Fyrisfjädern, Edith Urell tillsammans med Filip Karlborg, Spårvägen, Ella Hellman i par med Emil Söderdahl, Täby, och Axel Roberts i par med Miranda Johansson, Täby. Två av paren, Edith/Filip och Axel/Miranda, återfanns så småningom i söndagens mixedfinal som vanns av Edith och Filip efter en väldigt jämn tresetsmatch.

Artikelbild

| Herrdubbel prisutdelning med Axel Roberts/Filip Karlborg högst upp på pallen

Damdubbel: Tävlingens största favoriter var Edith Urell i par med Jessica Silvennoinen från Kista i damdubbel. Paret visade med eftertryck att de är landets bästa par i U17-klassen. Edith och Jessica vann klassen utan att tappa ett enda set och visade upp ett mycket säkert och välorganiserat damdubbelspel.

Herrdubbel: Även här hade Axel Robers kvalificerat sig för spel i finalen. Han gjorde det i par med Filip Karlborg Spårvägen. Paret var toppseedat och favoriter till slutsegern. Favoriter eller inte, jobbet skall göras, och de gjorde de verkligen. Bra och offensivt herrdubbelspel ledde dem fram till final, och väl där stod paret för sin bästa insats under helgen. Vinst med 2–0 i set och Fyrisfjäderns fjärde SM-guld denna helg var ett faktum.

Axel Roberts har tillsammans med sina lagkompisar i klubben vunnit lag-SM för ungdomar vid ett flertal tillfällen. Detta var hans första individuella SM-guld, ett mycket välförtjänt sådant.