Isabelle var en av tre ryttare som red en finalomgång i klassen. John Hickey från Strömsholms ryttarförening och Sanna Lundin, Åby ridklubb, var de övriga två. John var klart snabbast men hade ett nedslag med sig från grundomgången och Sanna fick nedslag i både grundomgång och final. Isabelle kunde, som sista startande, rida på säkerhet och klarade alla hinder.

– Jätteroligt att få vinna här idag. Det var fint byggda banor och bra underlag, sade en glad Isabelle efter segercermonin där hon förstås också fick byta ut sin häst mot att provköra vinstbilen, en Toyota Aygo, några varv i ridhuset.

Hästen Brixton är en av flera hästar som Isabelle delar med maken Jens Fredricson, tidigare OS-ryttare. Paret har numera sina jobb och hästar på riksanläggningen Flyinge i Skåne. Isabelle arbetar som veterinär och Jens är stallmästare och hopplärare för studenterna.

Artikelbild

| Isabelle Fredricson och Brixton.

– Vi körde upp från Skåne i lördags med hästar och barn. Det är mycket logistik i vårt liv just nu för att få ihop allt. Den här helgen fick barnen vara hos mina föräldrar i Norrtälje så jag kunde tävla två klasser medan Jens idag har visat avelshingtar hos Lövsta stuteri samt att han i lördags kväll höll clinic på Jälla. Det är fullt upp hela tiden.

Fullt upp var det även för arrangörerna av Jällahoppet 2019. Tävlingarna inleddes redan på fredagen med fyra klasser på lokal nivå. Totalt avverkades över 600 starter med många fina ritter i elva klasser under de tre tävlingsdagarna. Stora meetingpriset fick Isabelle Franzetti från Heby ryttarförening som med Dirty Cam JW tog hem segern i söndagens 1.30-klass samt var andraplacerad i 1.20. Lilla meetingpriset gick till Louise Halén, Lurbo ridklubb.

Jälla hästsportförening har fyra år i rad arrangerat ett meeting med hopptävlingar under tre dagar. Förutom många frivilliga klubbmedlemmar har även elever från gymnasiet på Jällaskolan jobbat för att få allt att fungera.

– Vi är otroligt nöjda med årets tävlingar. Bättre framridning och ett nytt marknadsområde för publiken gjorde stor skillnad mot tidigare år, summerade Mats Samuelsson, banbyggare och arrangör i Jälla hästsportförening.