Fyra poäng skiljer upp till Umeå och Jämtland ovanför slutspelsstrecket och veckans bortamatcher mot Norrköping Dolphins (tisdag) och Borås (fredag) är av stor vikt för Uppsala Basket. Norrköping Dolphins skuggar serieledande BC Luleå, men föll borta mot Borås senast.

– Norrköping har spelat väldigt bra under en väldigt lång tid och det är inte konstigt att det kommer en dipp någon gång, som det gjorde mot Borås senast. De brukar spela bättre på hemmaplan och vi måste komma förberedda, säger Uppsalas coach Kevin Gaines.

Norrköping har därtill åkt på en tuff skada i Jonathan Dubas, men har däremot fått tillbaka rutinerade guarden Johnell Smith. Uppsala Basket å sin sida kan tvingas klara sig utan Rickard Eriksson.

– Vi får se. Rickard har en skada som vi inte hoppas ska vara så långvarig. Han ska testa på träningen i kväll, säger Kevin Gaines, som inte vill avslöja vad det är för typ av skada.

Desto bättre går det för Rhys Carter som har störts av ryggproblem.

– Han är tillbaka hundra procent nu, säger Gaines.

Uppsalas poängkung och landslagsstjärna Viktor Gaddefors checkade in på sociala medier i Italien under den gångna veckan, men resan handlade inte om basket.

– Nej, han behövde lösa en privatsak. Han spelar för oss mot Norrköping, säger Kevin Gaines, som även är assisterande förbundskapten för Sveriges basketherrar som VM-kvalspelar nästa helg.

– Vad som händer efter VM-kvalet får vi se, säger Gaines.

UNT sänder tisdagens match live på unt.se med start 18.55. Matchen kan ses utan extra kostnad om du är prenumerant på unt.se och är du ännu inte prenumerant kan du testa våra tjänster för 1 krona den första månaden.