Sverigecupen är en turnering som anordnas av Svenska handbollförbundet och som spelas i november varje år.

I turneringen möter olika distrikt varandra och den är en del av förbundets talangutveckling och spelarutbildning.

– Det är handbollens motsvarighet till TV-pucken, kan man säga. Det är en väldigt rolig resa och det är mitt sjunde lag som jag har nu, säger flickornas distriktsförbundskapten Robert Zetterquist.

Artikelbild

| Några av EHF:s spelare på pojksidan, bland andra Andreas Ottosson, Filip Almqvist, Teo Rydstedt, Linus Broström, Filip Forsberg och Jakob Hammar.

– Jag vill inte gärna jämföra lagen, men de här tjejerna är ett gäng som är precis som att de alltid känt varandra. Vi har ett starkt kollektiv – laget före jaget.

När trupperna för Upplands flickor och pojkar födda -03 släpptes av respektive distriktsförbundskaptener visade det sig att Enköpings lokala förmågor gör avtryck i länet.

Inte mindre än tolv spelare – sex på flicksidan och sex på pojksidan – blev uttagna till Sverigecupen.

Bland flickorna kommer samtliga sex spelare från Enköpings HF och är Elsa Wiklund, Amelie Tapper, Agnes Åkerman, Ellen Ågren, Jennifer Hagman och Wilja Lawton.

Artikelbild

| Agnes Åkerman, EHF.

– Vi har fått en väldigt bra mix i laget och tjejerna från Enköping har framför allt sina styrkor i sin fysik, där är man riktigt starka. Sedan har vi en sådan spelare som Agnes Åkerman som är vänsterhänt, sådana spelare kryllar det inte av och den typen av spelare är eftertraktade, menar Zetterquist.

Enköpings HF är också den klubb som de flesta av de uttagna pojkspelarna har som klubb till vardags. Filip Forsberg, Teo Rydstedt, Linus Broström, Jakob Hammar och Filip Almqvist kommer samtliga från EHF.

Artikelbild

| Amelie Tapper, EHF

Men även Fjärdhundra får vara med på ett hörn då klubbens Andreas Ottosson blivit uttagen.

Sverigecupen fungerar också som det första steget när det gäller det som kallas riksläger.

Artikelbild

| Elsa Wiklund, EHF

– Vårt mål är att få med åtminstone fyra spelare från Uppland till lägren, säger Robert Zetterquist.