Haglund har haft en fin höst och krönte oktober med att göra hattrick för Sirius i hemmamatchen mot Brommapojkarna, en seger som i princip säkrade kontraktet. Mittfältaren har under året gjort 10 mål för Sirius och toppar därmed lagets interna skytteliga samtidigt som han numera är klubbens mesta målskytt i allsvenskan någonsin. Nu har Haglund blivit nominerad till priset som månadens spelare för oktober.

"IK Sirius Philip Haglund är nominerad för första gången. I oktober klev Haglund fram rejält när Sirius tog tio poäng på fem matcher och var med sina fyra mål, varav tre hemma mot BP, en starkt bidragande orsak till att Uppsalalaget med god marginal klarade nytt kontrakt i Allsvenskan", skriver Svensk Elitfotboll i ett pressmeddelande.

Haglund är nominerad tillsammans med Sundsvalls Linus Hallenius och Häckens Paulinho. Det är första gången den här säsongen som en Siriusspelare är nominerad till priset, ett pris som togs hem av Kingsley Sarfo i april 2017 till Sirius fördel. Vinnande spelare får 10 000 kronor att ge till valfritt samhällsengagemang i sin klubb.

Vinnaren av månadens spelare utses i samband med allsvenskans sista omgång på söndag.