Efter målrasen: Jag är ganska lugn

22 insläppta mål – på bara två matcher. Men i Sirius känner man ingen oro. Inte än. Kommer vändningen mot Linköping? "En viktig match för oss".

Starten har inte varit den bästa men Siriustränaren David Ahlmark känner ingen oro så här tidigt på säsongen.

Starten har inte varit den bästa men Siriustränaren David Ahlmark känner ingen oro så här tidigt på säsongen.

Foto: Håkan Lundh

Innebandy2019-10-05 13:00

Elva insläppta mot Mullsjö och elva insläppta mot Storvreta. Det är svårt att ta poäng i matcherna när det ramlar in så många mål i baken. Men att göra några förändringar, nya sådana, i försvarsspelet är inte aktuellt.

– Vi har ändrat vårt försvarsspel till den här säsongen och det har inte riktigt satt sig än. Det har hittills varit lite blandat med förra årets och årets, i det låga försvarsspelet, och det är inte konstigt att det inte riktigt stämmer. Men det är klart att vi har jobbat med det i veckan, det såg ju inte klockrent ut sist, säger Siriustränaren David Ahlmark.

Han är inte speciellt oroligt för att det inte ska vända.

– Vi har spelat två matcher där vi inte varit nöjda men före det spelade vi bra. Jag är ganska lugn. 

Den tuffa starten har inte bara kommit av vad som skett, eller inte skett, just framför det egna målet. Bolltappen över hela planen har varit för många.

– Spelet med boll är för naivt. Det har varit för många bollförluster på mittlinjen, det funkar inte i SSL. 

Under söndagen ställs blåsvart mot ett annat lag som haft det kämpigt i inledningen. Linköping har bara en inspelad poäng på tre matcher så här långt.

– Det är en viktig match för oss, absolut. Det är det nog för dem också. Det kommer att bli väldigt spännande hur både lagen reagerar på det här, säger Ahlmark.

Kan det bli försiktigt?

– Nej, inte från vår sida. Det tror jag inte.

Matchdags

Sirius–Linköping 

Superligan

IFU Arena söndag 13.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!