Mittfältaren Mattsson har inte gjort sig känd som någon skyttekung direkt i Uppsala. Förra säsongen blev det fem mål för kaptenen, men när säsongen 2018 drog i gång på Österängen slog hon till med sitt första hattrick någonsin i karriären.

– Jag kan inte komma ihåg när det hände senast, jag tror inte att det har hänt på en elvamannaplan, säger Moa Mattsson.

Hon gav Uppsala ledningen i den första halvleken fint framspelad av Amanda Östervall. Några minuter senare höll hon sig framme efter en tilltrasslad hörna och i den andra halvlekens slut satte hon resolut en straff efter att Beata Olsson gått omkull.

Artikelbild

| Uppsalas lagkapten Moa Mattsson fick jubla tre gånger om.

– Bra passning av Amanda på första, sedan en grötig hörna och en straff så var det hattrick. Skönt, skönt med vinst, säger Mattsson.

Är det du som ska göra målen i år?

– Det vågar jag inte lova. Jag tror att vi har många som kan göra fler mål i år och det var kul att jag fick inleda med att göra tre. Att jag ska vinna skytteligan är det nog höga odds på ändå, säger Uppsalakaptenen som tidigare berättat att hon känner sig i bättre form i år än tidigare:

– Jag känner mig i fysiskt bra form och är kanske lite snabbare än tidigare år. Jag hoppas att det kan leda till några baljor, men framför allt fler vinster.

Uppsala hade inga som helst problem att besegra fjolårets bottenlag Böljan, siffrorna var faktiskt i underkant. Efter ett mål vardera av Ariam Berhane och Ingrid Wixner skrev slutresultatet till hela 5–0.

– Vi fick kanske inte till det spel vi ville i den första halvleken då det var lite studsigt samtidigt som vi inte riktigt fick fast bollen, det blev lite långa bollar. Det var en stabil insats från oss och både viktigt och skönt med tre poäng.

Vad betyder det här inför fortsättningen?

– Det ger oss självförtroende att ta med oss och en god känsla på hemmaplan också.

Och efter drömstarten på Österängen så är det ingen tvekan om vad Moa Mattsson hoppas att Uppsala ska återfinnas när tabellen summeras i november.

– Vi vill vara med i toppen och strida om de två översta platserna som ger spel i damallsvenskan. Det är vårt mål och jag hoppas att man kan förvänta sig det, säger tremålsskytten.