Vid ställningen 2–2 dumpade en Västerviksspelare pucken in i zon. Matchens huvuddomare Richard Magnusson gjorde vad han kunde för att undvika den men det gick för snabbt. Magnussons hastiga rörelse blev till en passning som ställde både försvarare och målvakt i Almtuna. Pucken hamnade rakt i gapet på Västerviks amerikanske poängmaskin Darren Nowick som tackade och tog emot när han satte dit 3–2.

– Jag trodde att de skulle blåsa av när det blev en het målchans av det. Det kändes som att jag tappade fokus. Jag vet inte riktigt vad regelboken säger en sådan gång men där och då var jag säker på att han skulle blåsa, säger Almtunas målvakt Arvid Ljung som snabbt var framme och ifrågasatte domaren:

– Jag skrek att han borde ha blåst av. Han bara skakade på huvudet. Det kändes bara så sjukt att han blev så jäkla ren helt plötsligt.

Artikelbild

| Almtunas tränare Martin Gudmundsson var inte nöjd med domarens placering vid 3–2-målet.

Almtunas tränare om situationen.

– Det är otroligt irriterande. Domaren måste kunna läsa av spelet och inte stå felplacerad. Det får inte hända i en viktig match som denna, säger Martin Gudmundsson.

Efter det dråpliga ledningsmålet var det bara för Almtuna att jaga ännu en kvittering. Mot slutet plockade man ut målvakten men det räckte inte.

– När vi gjorde 2–2 kändes det som att matchen höll på att väga över till vår fördel. Det är klart att det blir lite av en mental härdsmälta efter det som hände. Jag tycker ändå att grabbarna ger det ett försök och skapar några bra chanser – men det ville sig inte idag, säger Gudmundsson.

Dessförinnan hade Almtuna tagit ledningen med 0–1 när William Wiå gjorde sitt första mål i Almtunatröjan. Den före detta Djurgårdsspelaren styrde påpassligt in ett dragskott från Per Svensson – men det hjälpte alltså inte. Eftersom Tingsryd besegrade Leksand innebär den sura förlusten att Almtuna hamnar under det negativa kvalstrecket.

– Det är otroligt tight i tabellen och har man med sig resultaten kan man ligga åtta efter nästa omgång så vi funderar inte så mycket på det, säger Martin Gudmundsson.

Jens Jakobs var bland dem som fick mest istid i sin debut för Almtuna. Forwarden spelade i drygt 20 minuter men noterades inte för någon poäng.

– Han skötte sig bra tycker jag. Vi blir hotfulla från båda kanter med både honom och Tony (Mårtensson) i powerplay. Han kämpar på bra och skapar chanser. Fortsätter han så kommer puckarna att börja trilla in snart, säger Gudmundsson.