Jason Doyle kom till Rospiggarna guldåret 2016. Som Rospiggarna kör just nu är det många som också får lite vibbar av den succésäsongen. Jason Doyle, var då, liksom nu tungan på vågen i många matcher.

– Han är lite av ryggraden i det här laget, säger lagledaren Mikael Teurnberg.

Doyle tappade bara en poäng mot en en annan förare i matchen, när han i det 13:e heatet, fick se sig besegrad av VM-ledaren Tai Woffinden i Masarna. Även Doyle får känslan av att den här säsongen kan sluta riktigt bra för Rospiggarna.

– Vi har en väldigt bra lagkänsla. 2016 var väldigt speciellt, det var mitt första år här och vi vann. Men jag har lite samma känsla kring laget i år, vi har ett väldigt starkt lag från ett till sju, säger Jason Doyle.

Rospiggarna ledde med klara 37-23 efter tio heat. Men Masarna laddade om i paus, och gav hemmalaget en rejäl fight under de sista fem heaten. Efter två raka femettor i bortafavör, skiljde det bara sex poäng inför de tre sista heaten.

– Det är lite så det är i speedway. Men vi tog poängen som vi behövde, även om vi fick jobba hårt för det. Det var en laginsats, säger Doyle.

Doyle var inblandad i heatet med en avgörande sekvens för matchen. Doyle tog tvåoängaren bakom Tai Woffinden, medan Andreas Jonsson tog med Antonio Lindbäck på en lång resa ut i sista målböj och ordnade den sista hemmapoängen före masstjärnan.

Doyle fick sedan sista ordet i matchen, när han körde in sin fjärde heatseger för kvällen i heat 15. Rospiggarna toppar nu tabellen på 14 poäng, en poäng före Smederna. Det innebär att det blir två rena seriefinaler mot Eskilstunalaget nästa vecka.