Många har försökt men utan att lyckas besegra Storvreta. Sirius har inte lyckats på tre raka försök den här säsongen. Det var samma visa förra året. Storvreta har nästan glömt hur det är att förlora derbyn och överhuvudtaget. Senaste förlusten i serien kom i oktober ...

– Vi hittar alltid ett sätt att vinna och vi är riktigt starka. Det är inte roligt att möta Storvreta nu, säger Victor Andersson.

Det var han som visade vägen i derbyt genom att trycka in 1–0 från nära håll till de röda redan efter knappt två minuters spel.

Artikelbild

| Victor Andersson inledde målskyttet mot Sirius.

Storvreta var det drivande laget i matchen från början till slut men Sirius kvitterade gång på gång. Ställningen var 3–3 i början av den andra perioden efter att Sirius skickligaste spelare, Filip Eriksson, skickat upp bollen i nättaket bakom Viktor Klintsten.

Sedan gasade Storvreta på och seglade iväg i målprotokollet fram till 7–3 innan Sirius i slutminuten tilläts putsa siffrorna.

– Det som avgör är bredden. De har två duktiga formationer och orkar inte i 60 minuter när vi ha tre tunga femmor.

Storvretatränaren Andreas Harnesk tyckte att det kändes stabilt, men var trots segern inte helt nöjd. Det finns fortfarande utrymme för förbättringar.

– Vi var lite för passiva stundtals för min smak. Och det är onödigt på slutet när vi ger dem två mål i fem mot sex, säger han.

Vad är du ändå mest nöjd med?

– Att vi stänger ned dem ganska bra. Vi har ett bra försvarsspel och Viktor börjar komma igång mer och mer.

På lördag sätts Storvreta och den långa segersviten på en riktig prövning när Falun väntar på bortaplan. Senast Storvreta förlorade var just borta mot dalalaget.

– Vi ska våga lite mer och tro på vårt spel. Deras akilleshäl är deras backbredd så vi ska bara våga köra, säger Andersson.

Centern har ett utgående kontrakt och i den första pausen av derbyt presenterade Storvreta en centervärvning i form av supertalangen Hampus Ahrén. Frågan är vad som händer med "Vigge" nästa säsong?

– Vi får se. Storvreta signade som sagt med en ny center och vi får se vad som händer med mig. Jag är klar med mina studier nu och har inte hört något. Jag försöker göra bra matcher nu så Storvreta vill ha kvar mig.

I den tredje perioden fick Andersson ett skott i ansiktet och han gick i golvet. Men det visade sig snabbt inte vara någon fara.

– Det var en blandning av rädsla och en försvarsmekanism men bollen träffade precis under ögat, säger han.