Den perfekta starten fortsätter

Finalrepris och derby följs nu av möte med förväntad toppkonkurrent för Storvreta när de ställs mot Mullsjö. Mästarklubben tycker att säsongsstarten är och varit perfekt.

Albin Sjögren och Storvreta är redo för att ta emot Mullsjö i den tredje omgången av superligan.

Albin Sjögren och Storvreta är redo för att ta emot Mullsjö i den tredje omgången av superligan.

Foto: Adam Troy

Innebandy2019-10-02 17:35

Storvreta besegrade Falun efter förlängning i premiären. Sedan städades Sirius av enkelt i match två. När Mullsjö nu väntar i omgång tre får Storvreta återigen hjälp med motivationen. Historiskt sett har det varit sevärda och stundtals fysiskt tuffa matcher mot västgöralaget.

– Det blir en otroligt rolig match. Det är två lag som vill spela innebandy och historiskt bjuder de upp till kamp. Det är svårare att möta ett gäng längre ned i tabellen där man inte får lika mycket skjuts, säger Storvretas assisterande tränare Kristofer Widlundh..

Och det är inte bara tredje raka matchen mot ett inspirerande motstånd för Storvreta. Den är den tredje raka matchen i IFU Arena. Svenska mästarna har inte behövt ge sig ut på vägarna en enda gång så här långt.

– Helt underbart. Alla lag får gärna komma till oss och spela, säger Storvretatränaren.

När det gäller Storvretas sjukdomar och skador börjar det se ljusare ut. Henrik Stenberg var inte tänkt att spela i derbyt men tvingades göra debut och han såg då vass ut. Tidigare sjuke Robin Nilsberth var med från start men klev av tidigt. En annan som varit förkyld och haft feber är Rasmus Sundstedt. Han har ännu inte kommit till spel i serien. Men under onsdagen fanns förhoppningar om att såväl Nilsberth som Sundstedt kommer till spel mot Mullsjö.

Niklas Winroth har vilat sedan derbyt då han fick en boll i ögat. Statusen är dag till dag.

Matchdags

Storvreta–Mullsjö

Superligan

IFU Arena torsdag 19.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!