– I början av säsongen var det inte så kul, men själva resan har varit en lång utmaning och väldigt kul. Vi har gått från noll och har haft en jäkla utveckling, säger tremålsskytten Markus Kumpuoja.

Det är egentligen nu som säsongen ska börja på allvar. Det är nu som isarna blir som bäst.

Men för Sirius är det slutspelat trots att det är mitt i vintern. Nu återstår fem veckor av träning på is innan sommarsäsongen tar över.

Artikelbild

| Markus Kumpuoja hämtar fart på egen planhalva i matchen på Zinkensdamms IP.

– Det är för dj... kan man säga. Man vill inte sluta spela nu, men vi gjorde vad vi kunde för att gå till åttondelen, men vi var inte tillräckligt bra, säger Markus Kumpuoja.

Med facit i hand är det matcherna mot Broberg som fällde Sirius. Stryk med ett mål i båda matcherna.

– Vi kanske inte var värda att gå till åttondelen. Vi har ändå visat att vi kan ta steg för steg och nu ska vi se till att bli lite bättre till nästa säsong. Vi får träna hårt, säger Kumpuoja med ett skratt.

Matchen mot Tellus var jämn i 45 minuter, sedan tog Sirius över ganska rejält i den andra halvleken.

– Vi höjde oss sakta men säkert och i andra halvlek var det inget snack, konstaterar Kumpuoja.

Sirius slutade en poäng bakom Broberg och två efter Motala.

Markus Kumpuoja gjorde tre av målen mot Tellus och sammanlagt blev det 105 mål för Sirius vilket är oerhört bra. Mindre bra är de 155 insläppta. Men Sirius resa under Esa Määttäs ledning har bara börjat.

Många av nyckelspelarna har redan förlängt sina kontrakt och eftersom det finns massor av unga spelare i truppen så är utvecklingsmöjligheten stor.

– Nu ska vi bara framåt. Jag tror på det här laget, säger Kumpuoja, som blev trea i Sirius interna skytteliga med 18 mål, slagen av Kalle Mårtensson med 20 och Jimi Heinonen med 19.

I poängligan (mål och assist) var Teemu Määttä bäst med 36 (13+23) följd av Kumpuoja med 28 (18+10) och Mårtensson på 25 (20+5).