I ett pressutskick från kommunalrådet Stefan Hanna (C) skriver man att partiet motsätter sig en flytt från Dalkurd in till "nya" Studenternas.

– Sirius har varit väldigt tydliga med att de inte är beredda att dela lokaler med ett konkurrerande lag, och att de är beredda att flytta om det skulle bli aktuellt. Det är ett i grunden rimligt och förståeligt krav, och vi i Centerpartiet stöttar det helhjärtat, säger kommunalrådet Stefan Hanna (C).

En het potatis den senaste tiden har varit de ändrade ritningarna där två hemvister på den nya arenan blev tre för en månad sedan.

– Att Nya Studenternas blir både dyrare och får mindre publikkapacitet än vad som först planerades för gör det svårare att få ekonomi i arenan. Vi måste hitta en hållbar ekonomisk lösning och det innebär att vi lär behöva hyra ut till fler aktörer. Det är i första hand en Uppsalaarena, inte en Siriusarena. Konkurrerande verksamheter är dock inte aktuella, det handlar om grundläggande respekt för och omsorg om de föreningar som verkat här i många decennier. Vi får titta på föreningar inom andra idrotter, eller helt andra typer av aktörer, fortsätter Stefan Hanna.