NHL, KHL och mängder av SHL-rutin landar i Gränbyhallen i höst. Almtuna har gjort klart med ett av sina mest meriterade nyförvärv genom tiderna då Tony Mårtensson nu officiellt är klar för klubben.

– Jag är glad och det känns jättebra. Jag flyttade från Märsta när jag var 19 år och sedan har jag varit ute nu i 18 säsonger. Nu har jag två små barn och jag och familjen kände att det var dags att flytta hem. Jag har haft kontakt med Almtuna i fler år och är väldigt glad att få komma hit, säger Mårtensson.

Var Almtuna förstavalet?

– Ja, jag har haft en lång kontakt med Björn Danielsson och det var förstaalternativet. "Björne" tog kontakt tidigt i höstas och när vi bestämde oss för att flytta hem så var det inte svårförhandlat direkt. Man kommer inte till Almtuna för pengarnas skull utan för att få möjligheten att spela.

Känns det som att komma hem?

– Det var någonstans här det började och även om jag spelade i Arlanda så mötte vi Almtuna många gånger. Jag är van att åka mycket buss den här sträckan och jag ser bara fram emot att spela här.

Kontraktet är skrivet på ett år och Tony Mårtensson kommer med höga ambitioner tillbaka till den Uppländska ishockeyn igen.

– Jag tycker att Almtuna har gjort det väldigt bra de senaste åren, de är alltid med och slåss där bland topp åtta och har många duktiga unga spelare. Jag hoppas bidra med rutin och hjälpa till. Målsättningen ska vara bättre än i fjol och titta på vad Timrå gjorde i fjol, varför skulle inte vi kunna göra det?

Du pratar redan om SHL?

– Det är väldigt tidigt, men man spelar för att uppnå någonting. Det är klart att vi ska ha det som mål.

Förra säsongen var tuff för Mårtensson som flyttade hem till Linköping efter sju säsonger i Ryssland och Schweiz. Mårtensson registrerades bara för 13 poäng på de 48 matcher han spelade i SHL och sedan ytterligare två på sex matcher i slutspelet.

– Jag är väldigt missnöjd med förra säsongen och känner mig fortfarande pigg och fräsch. Jag fick spela i tredjekedjan i Linköping och då gör man inte så många poäng. Jag känner mig väldigt revanschsugen, jag både tror och hoppas att jag fortfarande håller på en hög nivå och ska producera bra med Almtuna.

Du är 38 år och har skrivit på för ett år, ser du längre än så?

– Jag har haft tur med skador och nu går det bara att se ett år i taget, sedan får man se hur det går. Jag hoppas vara med och bidra och gör man det bra, varför ska man då sluta om man inte behöver? Vi får se, säger Tony Mårtensson.