I måndags berättade Kawa Junad, som gått in med över 50 miljoner kronor i Dalkurd genom åren, att stödet upphör på grund av olika uppfattningar om hur klubben ska styras. Enligt uppgifter ska även nye vd:n Mikael Ahlerup ha sagt upp sig och under tisdagen skickade klubben ut ett pressmeddelande där man sade att klubben inte viker sig för miljardärens krav på fullt bestämmande i aktiebolaget.

– Kawa Junad har inte lämnat sina aktier, det har inte skett någon offentlig försäljning. När vi pratade senast var det inte om pengar utan han sade bara att han inte vill vara kvar, säger Dalkurds ordförande Ramazan Kizil.

Vad betyder det här för er?

– Vi kommer att jobba som vi jobbade förut, innan han kom in. Det blir väldigt hårt och kämpande, Kizil.

Så sent som i vintras gick Kawa Junad in med 19,8 miljoner kronor i Dalkurd och täckte därmed klubbens hela underskott som låg på 16,1 miljoner kronor. De dagarna ser alltså ut att vara förbi för den nya Uppsalaklubben.

Kommer ni att klara ekonomin utan Junad?

– Vi kommer att göra allt för att klara oss både ekonomiskt och sportsligt kvar i allsvenskan. Vi är inte rädda för någonting utan vi i Dalkurd gillar svårigheter. Vi klarade oss även innan Junad kom in och tog oss från division I till superettan.

Tittar ni efter någon annan som kan investera i klubben?

– Vi har massa supportrar och eldsjälar som vi tror på. Alla kommer att ta varandra i hand och göra allt som behöver göras för klubben.

Är du besviken på Kawa Junad?

– Det är sådana saker som händer i livet och självklar ville jag inte att det skulle sluta på det sättet. Som finansiär är jag inte besviken på honom, men på sättet som det tog slut är jag besviken.

Bör Dalkurdfansen vara oroliga?

– Nej, det finns inget att vara orolig för. Ingenting är omöjligt för Dalkurdfamiljen och mentaliteten.

Inför säsongen berättade Dalkurd att man planerade att bygga en egen träningsanläggning i Uppsala och letade mark på 25 000-35 000 kvadratmeter. En upphandling som lär bli svår utan pengar från Junad.

– Den frågan kommer att hamna hos vår styrelse och våra medlemmar. Det är ingen fråga i dagsläget utan nu har den här händelsen inträffat och efter det får vi ta de andra frågorna steg för steg.

Flera andra frågor hänger också fortsatt i luften för Dalkurd. Klubben har ännu inte bekräftat att Mikael Ahlerup lämnar bland annat.

– Det har jag inget att säga om.

Är Johan Sandahl klar som ny tränare?

– Så länge det inte har kommit något pressmeddelande så är ingenting klart, säger Ramazan Kizil.

Dalkurd drog igång träningarna efter sommaruppehållet i måndags och laget tränas för tillfället av sportchefen Adil Kizil.