Flaggor med politiska budskap ska ha hållits upp av den allsvenska nykomlingens supportrar vid två tillfällen denna säsong. Dels i samband med den allsvenska premiären borta mot AIK på Friends Arena och dels bortamatchen mot Häcken. Vid båda tillfällena fanns flaggor tillhörande Kurdistans arbetarparti, PKK, på Dalkurds läktarsektioner trots att det är förbjudet med politiska budskap på allsvenska arenor. Dessutom ska det vid den förstnämnda matchen ha funnits en flagga med ett fotografi av Abdullah Öcalan och texten "Freedom for Öcalan". Öcalan är en tidigare ledare för PKK som sitter fängslad.

Anledningen till att fotbollförbundets disciplinnämnd utdömer maxbeloppet på 25 000 kronor i böter är att man även i höstas bötfällde klubben med 10 000 kronor, även då efter att det funnits politiska budskap på läktaren, och menar nu att detta är en upprepning.

- För det första så tilldömer de oss det högsta antalet böter du kan få. Och på det påkallar man att det är en upprepning och att man har gett oss en erinran om det här tidigare, enligt de bestämmelser som finns. Och det är i sak korrekt, det finns inget tvivel om det. Däremot har vi anfört i vårt yttrande hur vi har arbetat i båda de här matcherna och där en annan part har stått för visitation och hur en annan part har stått för beslut att inte gå upp på läktaren och ta hand om de här trots att vi har sagt att det är det man bör göra. Och i tillägg till det så blir det att om man tittar på vad som är förbjudet så ingår även pyroteknik och rök, och där tror jag att vi kan vara överens om att på många arenor sker det match på match. Det borde om det skulle finnas någon slags konsekvens innebära att all form av upprepning borde rendera 25 000 och inte bara politiska flaggor, säger Dalkurds vd Mikael Ahlerup till Fotbollskanalen.

Till sajten säger Ahlreup också att man har en dialog med sina supportrar i den här frågan – och att man kommer att överklaga beslutet. Vd:n är framför allt kritisk till beloppet som utdömts.

– Jag vill vara tydlig med att det är inget vi vill se på läktarna. Så i sak är det korrekt. Men här handlar det om hur man hanterar det i förhållande till andra saker som är förbjudna, säger han till fotbollskanalen.se