Åren går men Storvretacupen består. Denna säsongs upplaga är den 26:e i ordningen och Peter Wennberg har varit med vid samtliga tillfällen. Upplägget på denna upplaga är densamma som tidigare med tre perioder med olika åldrar.

– Eftersom jag är så dum att jag är kvar så blir det så (skratt). Vi har funderat på att ändra upplägg och om man ska utöka antalet dagar, men då får man problem med skolor och hotell. Jag skulle ju helst ha allt samtidigt, under en vecka efter nyår, berättar Wennberg.

2014 gick Storvreta och Uppsala kommun ut med ett gemensamt mål om att nå 1 000 deltagande lag i cupen fram till 2020. Då låg antalet på runt 680. Sedan dess har cupen fortsatt att växa men inte i den takt som man kanske hoppats. Årets notering är rekord i form av 780 lag, ungefär 40 fler än förra årets turnering.

Artikelbild

| Bilden är tio år gammal men då som nu är Peter Wennberg ansvarig för Storvretacupen. Och datumen är exakt demsamma.

– Det är en bit kvar (till målet). Men det är saker som boende och annat som måste funka. Första perioden är det problem med hotell och vi har därför fått säga nej till en del finska lag, säger Wennberg.

Den främsta ökningen i år ligger bland de äldre lagen, de som spelar mellan jul och nyår. Tidigare hade de klasserna tappat en aning men nu kommer det fler lag tillbaka där.

Främsta konkurrenten på cupfronten den här tiden på året för Storvretacupen är Gothia InnebandyCup i Göteborg.

– Jag tror att de har runt 460 lag. De har ju lyckats också. De får många lag från Västsverige, Norge och lite mer ifrån Tjeckien. Vi får lag österifrån, säger Wennberg och tänker då i första hand på Finland, Ryssland och Ukraina.

Artikelbild

| Björklinges Julia Andersson är redo för skott under cupen för snart tre år sedan.

Men i år har man även ett tjejlag hela vägen ifrån Filippinerna.

– Det är i princip deras landslag som kommer. Det ska ligga på träningsläger före och efter cupen.

Omsättningen för hela cupen ligger numera nära 10 miljoner kronor.

– Den största förtjänsten gör inte vi, det gör hotell, restauranger och alla butiker, säger cupgeneralen och berättar att Storvretacupen hjälper till med hotellbokningar för runt 1 800 personer men att det säkert bokas lika mycket till på egen hand.