Cupmatch mitt i allsvenska jakten

Uppsala Fotboll är mitt uppe i en kamp om en plats till allsvenskan nästa säsong. Under onsdagen väntar dock en annan kamp, en om en plats i cupens gruppspel.

Tränaren Jonas Valfridsson tillsammans med den assisterande tränaren Tobias Birgersson.

Tränaren Jonas Valfridsson tillsammans med den assisterande tränaren Tobias Birgersson.

Foto: Pontus Stark

Fotboll2019-09-18 07:00

Uppsala tog sig vidare till den tredje omgången genom att vinna derbyt mot Gusk för en månad sedan. Nu väntar serierivalen Kvarnsveden i en match där vinnaren kvalificerar sig för svenska cupens gruppspel i början av nästa år. 

– Det är en viktig cupmatch och vi är uppe i ett viktigt seriespel, allting är viktigt. Vi resonerar så att cupmatchen är väldigt viktig för vi vill gå vidare till gruppspelet. Det är helt klart vår målsättning, säger tränaren Jonas Valfridsson.

Valfridsson aviserar att det kommer att ske förändringar i laget jämfört med lördagens match där man besegrade AIK med 1-0 på Studenterans. Uppsala mötte Kvarnsveden förra helgen och vann då med 2–1.

– Vi har lite extra koll på varandra är känslan, säger Valfridsson.

Hur tycker du att laget tar sig an den situation ni är i?

– Jag tror att vi är ganska lugna i det, vi känner nog inte att det är så nära som alla andra. Gruppen har varit bra hittills, det är alltid nästa match och sedan får vi se. Jag tror att vi alla känner att vi inte är färdigutvecklade och det som överraskat oss lite är att vi löst det så bra konkurrensmässigt i tabellen. 

Hur tycker du att den här cupmatchen ligger med tanke på ert läge i serien?

– Vi har vetat om att den ligger här. Jag tycker att vi ska vara kapabla att ställa om och spela tre matcher på en vecka. Vi ska kunna hantera det, säger Jonas Valfridsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!