Victor Bouveng och hans BMW-team tog en stark pallplats i Österrike när den tredje deltävlingen av GT Masters avgjordes på Red Bull Ring. Bouveng och hans teamkompis Dennis Marshall och deras team Schnitzer Motorsport kom till start med en BMW M6 GT3 och tog en tredjeplats i lördagens race.

– Vi visste att Red Bull Ring skulle passa vår bil ganska bra. Efter två riktigt tuffa helger var det extremt skönt att göra ett kanonrace och få kliva upp på pallen, säger Victor Bouveng, som hade en tuff dag på banan.

Farten var dock inte problemet.

Artikelbild

| Victor Bouveng (t h) och hans teamkompis Dennis Marshall fixade pallplats till deras team Schnitzer Motorsport.

– Farten jag hade i bilen var riktigt bra. Problemet var att Timo Scheider i den andra BMW M6:an låg precis framför mig och hindrade mig från att åka snabbare, vilket i sin tur ledde till att resterande fältet kunde komma ikapp bakifrån och attackera på mig. Genom hela min stint bad jag teamet om att få attackera på Timo men vart avvisad då de såg att jag gjorde ett enastående jobb med att hålla resterande fältet bakom oss. Något som visade sig göra eko i hela depån efter racet, säger Victor Bouveng.

På vilket sett gav det eko i depån?

– När du är 22 år gammal och ställs mot förare som Timo Scheider (16 säsonger och två titlar i DTM) och Kevin Estre (Porsche) och Timo Bernhard (Le Mans-vinnare) brukar ungtupparna få vika ner sig, men så blev det inte. Jag lyckades placera bilen helt perfekt varje gång de gjorde en attack bakifrån och efter 32 svettiga minuter bakom ratten korsade jag mållinjen på tredjeplats. Den här prestationen rankar jag nog som den största i min karriär, säger Victor Bouveng.