Boll i ögat stoppade Winroth i derbyt

Oturen var framme för Niklas Winroth under Storvretas uppvärmning inför derbyt mot Sirius. Nu är han osäker till spel i torsdagens match mot Mullsjö.

Storvretas Niklas Winroth fick en boll i ögat under uppvärmningen inför derbyt mot Sirius.

Storvretas Niklas Winroth fick en boll i ögat under uppvärmningen inför derbyt mot Sirius.

Foto: Adam Troy

Innebandy2019-09-30 18:09

Det var på uppvärmningen inför derbyt mot Sirius som oturen var framme för Storvretas center Niklas Winroth.

– Vi spelade tre mot tre och vid ett ihopslag studsade bollen upp i ögat och jag han inte reagera. Täcker man skott är man liksom beredd på ett annat sätt – nu hade jag inte en chans.

Uppvärmningen avbröts och det blev en snabb tur till närakuten.

– Där konstaterades det att jag hade en rispa på hornhinnan. Det är en skada som läker av sig själv, men jag ska kontakta ögonavdelningen på egen hand för ett nytt utlåtande. Det är mest av försiktighet, man vill ju inte gå på för tidigt igen om det riskerar att bli värre, berättar Winroth.

Hur är det med synen nu såhär några dagar efter?

– Det är ingen fara, jag ser 100 procent. Det var suddigt samma kväll det hände, men nu är det bra. Det som är just nu är att det är lite svårt med fokus, till exempel på nära håll med mobilen. 

För tillfället får inte Winroth träna eller spela. Det kan bli på håret när det gäller spel i torsdagens match mot Mullsjö.

– Beskedet jag fick var att inte anstränga mig så länge som ögat ömmar, så det är svårt att säga något om prognosen. En vecka kunde jag räkna med och så är ju torsdagen på gränsen. Vi får se helt enkelt och vi har inte riktigt snackat ihop oss heller. Sen får vi se vad ögonläkaren säger om det också.

Niklas Winroth kunde ändå vara på plats och se delar av Storvretas seger i derbyt.

– Vi kom till närakuten, men då kunde inte läkaren träffa mig förrän vid tiosnåret på kvällen. Så jag och flickvännen åkte tillbaka till IFU och såg andra perioden innan vi återvände tillbaka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!