Lina Sjöberg första hopp i DMT-finalen gav tävlingens högsta poäng (36,1) och ledningen inför avslutningen.

Det andra hoppet blev dock inte lika bra utan lite för långt och Sjöberg ramlade ned till en tredjeplats.

– Mitt första hopp var bra medan det andra blev för långt och det känns inte alls bra. Det var synd att jag inte kunde fortsätta efter den starten och jag är fast i min bronsförbannelse, säger Lina Sjöberg.

Vann gjorde Kirsty Way före ryskan Polina Poianova som kom tvåa.

I mästerskapet tog även Jonas Nordfors från Sverige ett överraskande silver i DMT efter att ha gjort sitt bästa resultat någonsin.

– Jag kände redan i avtrycket att jag hoppade högre än vad jag trott och det suger att jag fick 1,2 poängavdrag. Men jag vill fortfarande bli bäst i världen så till höstens VM får jag satsa mer på DMT. Det är roligast att tävla i DMT och jag vill bli bättre, säger Lina Sjöberg till svenska gymnastikförbundets hemsida.

Hon tävlade även i synkron tillsammans med Hanna Rydén och de slutade på 14:e plats efter en urhoppning i kvalet.

Lina Sjöberg tog sig även till semifinal i individuell trampolin där hon hoppade ur efter cirka halva serien och äventyret tog slut.

– Det känns att bra att de som kom före mig i DMT:n var riktigt bra och jag får komma tillbaka i nästa tävling, säger Lina Sjöberg till svenska gymnastikförbundets hemsida.

Från Uppsala GF deltog även Gustav Tingelöf i DMT som gjorde sin debut i ett större mästerskap och sin andra tävling i den svenska landslagströjan.

Hans första hopp gick bra men det andra blev snett och lite stressat och han tog sig inte vidare från torsdagens kval.