Nu åker Storvreta till Umeå för den fjärde matchen i serien. Uppsalalaget som bör ha en bra känsla efter den övertygande segern senast i Västerbotten.

– Men den matchen har ingen betydelse nu. Vi kan inte blicka tillbaka på den, det är en helt ny match nu, säger assisterande tränaren Kristofer Widlundh, vars lag åker de 60 milen till Umeå på måndagen.

I den förra bortamatchen blev backen Jesper Berggren skadad. Han linkade ut och det såg ut som om säsongen var förstörd. Men nu kommer positiva besked från Storvretalägret.

– Berggren mår ... bra. Det går framåt. Åt rätt håll. Han åker med upp, men om det blir något spel får vi se. Han har testat och belastat foten och det har känts förvånandsvärt bra, säger Widlundh.

I en matchserie på sju – när det står 2–1 till det ena laget – så står allt och väger. Vinner Storvreta så talar det mesta för Uppsalalaget eftersom Dalen knappast vinner tre raka matcher.

Däremot, om Dalen vinner, så sätts Storvreta under press. Då måste det bli seger hemma i nästa omgång om inte Dalen ges möjlighet att spela hem en finalbiljett på hemmaplan.

– Dalen är ett bra lag. Spelar man semifinal så finns det inga lätta matcher. Även vi är mänskliga, säger Widlundh och syftar på den senaste matchen, den som Dalen vann efter förlängning.

En av nycklarna till seger för Storvreta är tålamodet enligt Widlundh.

– Då kommer även utdelningen, säger han.

Storvreta har alla spelare tillgängliga.