Säsongen har varit lång men snart är den slut. Det återstår maximalt tre matcher av SHL-säsongen och det är Djurgården och Frölunda som gör upp. Almtunaskolade Olle Alsing, som var i allsvenskan med Leksand förra säsongen, är mitt inne i finalbubblan och bara njuter. Scandinavium respektive Globen alternativt Hovet är utsålda till sista plats och det är ett ruskigt tryck i den jämna finalserien.

– Det är helt magiskt och det är så det här det ska vara. Hemmaklacken och det stödet vi har från våra fans är helt otroligt, säger Alsing.

Han lämnade Almtuna för tre år sedan för spel Leksand. När han gjorde klart med dalaklubben trodde han att han gick från en allsvensk klubb till en annan. Men Leksand tog klivet upp i SHL vilket gav backen en rejäl omställning. Ett år senare hade Leksand åkt ur och efter ett nytt allsvenskt år var Alsing mer redo för ett nytt nivåkliv till den här säsongen. Och sedan flytten till Stockholm och Djurgården har han tagit ännu större egna kliv på isen.

– Det är ganska stora kontraster, säger han om det tidigare spelet i allsvenskan och som nu, spel i ett topplag och SM-final.

– Det har gått väldigt bra för mig, det är kul att spela i Djurgården och jag har haft en bra utveckling. Powerplay har jag fått spela redan från första matchen egentligen. Att få det förtroendet som jag fått i både fem mot fem och i powerplay från start var en stor fördel för mig och jag behövde aldrig sitta på läktaren, säger han.

Och i slutspelet har poängproduktionen tagit fart. Fyra mål på 49 grundseriematcher har följts upp med lika många mål på 17 slutspelsmatcher.

– Jag kände lite under säsongen att pucken inte studsade min väg poängmässigt men kanske mer i mitt övriga spel.

Att det sammantaget har varit en mycket bra säsong – för laget och för Olle Alsing – förstår man när hans namn har nämnts i samma andetag som NHL-intresse. Han säger själv inte veta mycket om det men är så klart smickrad.

– Sånt sköter min agent men jag har läst lite och vet att det pratas lite. Det är jättekul att höra sitt namn i de sammanhangen.

Men först tänker han sig att spela hem sitt första SM-tecken. Det står 2–2 i matcher inför tisdagens femte möte i Scandinavium i Göteborg. Mycket talar för att det går till sju matcher.

– Som vi spelat hittills så ser det ju ut så. Det gäller för oss att spräcka deras hemmasvit. Vi har en grym chans nu och har bra tryck i gruppen.