Det är lätt att förstå att varje match och varje poäng – ja, varje mål – är oerhört viktigt. Målskillnad kan avgöra.

Men någon press känner inte Almtunatränaren Martin Gudmundsson:

– Ingen press på det sättet. Prestationsmässigt ligger vi bra till. Det gäller att få det där lilla flytet, som jag är övertygad om att vi kommer att få över tid.

Kampen om att undvika negativt kval står egentligen mellan nio (!) lag eftersom det skiljer bara åtta poäng mellan femman Modo och nästjumbon Almtuna. Nu bör varken Modo, Karlskrona eller Södertälje bli indraget i botten eftersom de har en viss marginal och flera lag mellan sig och Almtuna.

– Det är helt sjukt jämnt i tabellen, konstaterar Gudmundsson.

Almtuna möter Modo hemma på fredagen. Senast lagen möttes blev det 2–0. Martin Gudmundsson hoppas på ett liknande resultat.

– Vi ska bygga vidare på den typ av spel vi har spelat den senaste tiden. Jag tycker att spelidén sitter lite mer ryggradsmässigt nu än den gjorde i höstas. Det gäller att få ner axlarna, säger Gudmundsson.

Almtuna ställer upp med samma lag som senast. Arvid Ljung i kassen och nye Jens Jakobs tillsammans med Tony Mårtensson och Viktor Hertzberg.

– Enda ändringen jämfört med matchen i onsdags är att Lunsjö går upp i tredje med Wiå och Forsberg och att Milton spelar i fjärde med Santesson och Pentler, säger Almtunatränaren.