Jakobs inledde säsongen i norska Storhamar men kommer till Almtuna nu närmast från allsvenska konkurrenten AIK där han varit under några veckor. Så sent som i fredags gjorde han mål för Solnaklubben borta mot Leksand. Men när chansen dök upp tog Almtuna den och resten av denna säsong kommer Jakobs istället att tillhöra Uppsalaklubben.

– Vi ville ha in en forward till i truppen och när detta dök upp passade det bra för oss. Vi får in en rutinerad och kreativ spelare som jobbar hårt för laget. Dessutom är han rightare vilket är en fördel, säger sportchefen Björn Danielsson till Almtunas hemsida.

UNT berättade i förra veckan att Almtuna jobbade för att förstärka anfallssidan. Två spelare skulle in och nu har man på kort tid landat värvningarna av Jakobs samt William Wiå från Djurgården.

För knappt ett år sedan blev Jakobs hockeyallsvenskans meste poänggörare. Just nu står han på 308 på 495 grundseriematcher. På sina fem matcher i AIK blev det ett mål och två assist.

Jakobs, som ursprungligen kommer från Säter, har representerat Mora, Leksand, Luleå, Malmö och Linköping på SHL-nivå. Dessutom har han spelat för Nyköping. Och säsongen 05/06 gjorde han faktiskt också 27 matcher för Almtuna.