Almtunas JVM-back Gustav Lindström kom inte till spel på grund av en huvudskada och Almtuna rullade på fem backar där lagkaptenen Per Svensson dubblera i såväl första som tredje backpar.

Det började bra när en fartfylld matchinledning i Gränbyhallen bjöd på inte mindre än tre mål inom loppet av knappt fyra minuter.

Per Svensson dundrade upp 1–0 i krysset i spel fyra mot fyra efter en magisk framspelning av Oscar Milton.

Björklövens Austin Farley kvitterade per omgående innan 2–1 kom kort senare när William Quist tryckte in en retur i spel i numerärt överläge.

Det blev dock sedermera Björklövens period. Gästerna tryckte på och pucken dansade oroligt framför Oscar Fröberg i Almtunamålet vid ett flertal tillfällen.

Två skott på två mål gav 2–1-ledning efter den första perioden, men sedan vände Björklöven.

Samtidigt som Almtunas Lucas Sandström, som kom till Almtuna från just Björklöven inför säsongen, fick en skridsko i ansiktet och låg kvar på isen i egen zon, kontrade Björklöven och Austin Farley hittade krysset för 2–2.

Kort senare åkte Marcus Jonsson igenom allt och alla och fixade 3–2 för Björklöven som tog över mer och mer i matchen.

Skotten i första: 2–10.

Skotten i andra: 4–10.

Någon vild kvitteringsjakt syntes aldrig till i den tredje perioden. Almtuna försökte och försökte, men lyckades aldrig etablera något tryck.

I mitten av en tredje perioden fick Almtuna en jättechans i spel fem mot fyra sedan Axel Ottosson åkt ut efter att ha dragit rak höger upp i ansiktet på Lucas Sandström efter lite gurgel på isen. Almtunas power play bjöd dock aldrig på någon farlighet.

Björklöven bevakade sin ledning och avgjorde till 2–4 i tom bur när Almtuna tog ut målvakten.

I och med förlusten mot Björklöven har Almtuna tre lag framför sig i den jämna tabellen i slutspelsserien med tre matcher kvar att spela. Närmast väntar Södertälje på hemmais på onsdag.