Almtuna blev nollat av Hammarby

Almtunas damer föll hemma mot Hammarby med matchens enda mål. "Det är ett slumpmål som avgör, tyvärr", säger tränaren Tom Holén.

Almtunas damer föll med uddamålet mot Hammarby.

Almtunas damer föll med uddamålet mot Hammarby.

Foto: Thomas Lindblom

Ishockey2019-10-13 20:33

Trots en mängd skapade chanser lyckades Almtuna inte spräcka nollan på Hammarby hemma i Gränbyhallen. Hammarby gjorde matchens enda mål efter 19.17 i den första perioden genom Annie Åsell. Almtuna tryckte på, och hade bland annat ett friläge i slutminuterna men alla poängen stannade hos Bajen. 
– Det var en rolig match. Mycket fart och fläkt. Tyvärr är det ett slumpmål som ramlar in. Det var synd, säger Almtunatränaren Tom Holén.
Almtuna får därmed vänta på säsongens första trepoängare, efter tre segrar på straffar. 
– Det kändes som att vi borde ha vunnit. Men det saknas lite framför mål. Förhoppningsvis kommer det i nästa match mot Haninge, men jag är ändå jättenöjd med matchen. Tjejerna gör en kanoninsats. Det är bara synd på målet vi släpper till, säger Tom Holén. 
Almtuna har truppen intakt från förra säsongen, plus ett antal nyförvärv. 
– Vi ligger mycket bätre till jämfört med förra året. Vi har fler spelare och mycket mer konkurrens. Det är stor skillnad, säger Tom Holén. 
I tabellen ligger Almtuna sexa efter fem spelade omgångar på sex poäng. 
– Målet är att fortsätta att bygga upp det här till ett stabilt lag som kan hålla till på den övre halvan i tabellen, säger Tom Holén. 
Tabellen toppas av ett obesegrat Södertälje, i den kampen är inte Almtuna riktigt än. 
– Dit siktar vi inte än riktigt. Men kan vi behålla det här laget ett par år så ska vi vara med där då, säger Tom Holén. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!