Den hockeyallsvenska tabellen fortsätter att vara riktigt jämn och främst då på den nedre halvan, den Almtuna huserar på. Varje poäng som spelas in är viktig. Och poäng i bortamatcherna är ju såklart lika viktiga som de på hemmaplan men Almtuna har förtvivlat svårt att vinna utanför Gränbyhallen. Bara 13 av totalt 45 poäng har tagits på bortais. Det här är givetvis något man har koll på i Almtuna.

– Det är stor skillnad på att spela hemma och borta. Vi ska försöka få till ett lite mer defensivt tänk på bortaplan, säger tränaren Martin Gudmundsson inför onsdagskvällens möte i Västervik.

– Vi har tittat på dem ganska mycket och det är ett skickligt offensivt lag. Det gäller att vi är lika tajta som mot Tingsryd (seger med 3–2 efter sent avgörande). Vi ska försöka stänga ned dem i mittzon så bra det bara går och sedan spelvända, berättar Almtunatränaren efter tisdagens träning.

Almtuna är för tillfället elva i tabellen och har tre poäng upp till Leksand på åttonde och sista slutspelsplats. 18 matcher, det vill säga ungefär en tredjedel av säsongen, återstår.

– 18 slutspelsmatcher, konstaterar Gudmundsson.

Ett väldigt långt slutspel.

– (skratt) Det blir ju det.

Almtuna saknar tre spelare på grund av skada. Simon Johansson (fot), Jesper Mångs (ryggen) och Tobias Hage (axel). Den sistnämnde har fortfarande inte gjort någon magnetkameraundersökning, den väntas ske på torsdag.