Arvid Ljung har tagit hand om förstaspaden i Almtuna och det har gjort att speltiden blivit begränsad för Oscar Fröberg. När tidigare Ais-tränaren Niklas Erikssons Örebro var i behov av en målvakt efter skada på Eero Kilpiläinen fick Fröberg chansen att backa upp Stefan Steen i lördagens bortamatch mot Malmö. Och det ser ut att bli fler matcher då Kilpiläinen blir borta längre än vad som först troddes.

– Det sades en vecka först men det verkar bli längre, säger Almtunatränaren Martin Gudmundsson.

I en intervju med na.se säger Fröberg om chansen i Örebro:

– Jag är ganska ung så det handlar väl om att spela matcher. Det är tuff konkurrens och det är inte så att man bara kommer in och får spela. Men jag är öppen för allt. Det som händer det händer. Det är två bra scenarion, oavsett. Jag tar det lite dag för dag och njuter av att vara här nu.

22-åringen, som har 87,5 i räddningsprocent och 3,69 insläppta per match den här säsongen, fanns alltså inte på plats under tisdagens Almtunaträning i Gränbyhallen.

Arvid Ljung vaktar återigen målet när Almtuna reser till Västervik på onsdag och andremålvakt blir, för tredje matchen i rad, junioren Isak Johansson.