– Det gäller att alla hjälps åt, att vi går ihop. Jag kommer att vara med mer på träningarna (inte på is) och ha samtal med spelarna, säger Björn Danielsson, Almtunas sportchef.

Almtuna har ramlat ner under strecket och möter jumbon Vita Hästen på onsdagen. Senast lagen möttes i Uppsala vann Vita Hästen. Det återstår massor av omgångar, men att onsdagens match är viktig förstår alla. Det är lite av en sexpoängsmatch.

– Det är en superviktig match även om det är långt kvar, säger Danielsson, som hade hoppats betydligt mer på laget än vad man visat hittills.

– Det är klart att vi inte är nöjda med resultatet hittills. Nu tycker jag att vi var värda tre poäng både mot Pantern och Tingsryd hemma, men mot Västervik gjorde vi ingen bra match, säger Danielsson.

Nu vidtar Almtuna en del åtgärder för att vända på den negativa trenden.

Mot Vita Hästen kliver målvaktstränaren Micke Andreasson ner i båset bredvid tränarparet Marcus Ragnarsson och Martin Gudmundsson.

– Det är så lite som kan få allt att vippa över åt rätt håll. Det är lätt att det sätter sig mentalt, men nu ska vi vända på det här. Vi har många spelare i truppen som vi kan få ut mer av. Nu gäller det att stötta, säger Danielsson, som tycker att Almtuna har en bättre trupp än vad tabellen visar.

– Det har vi absolut, inget snack om den saken. Det har varit för svajigt i prestationerna, för mycket upp och ner och vi har inte varit tillräckligt konsekventa, säger Björn Danielsson.

Några förstärkningar är inte aktuellt – inte just nu i alla fall.

– Jag tycker inte att det är där det sitter. Vi har ett lag som duger gott och väl för den här ligan och för att komma bland de åtta bästa. Det är för mycket pendlande i energi.

– De första fem eller sex matcherna, då tycker jag att vi var ute och cyklade litegrann, och även på försäsongen. Nu har vi kommit tillbaka och det är små saker som avgör. Mot Modo senast var det jämnt. Fröberg (målvakten) gav oss chansen att vinna, säger Danielsson.

Förutom att Micke Andreasson kliver in i båset och att Danielsson kommer att vara mer närvarande på träningarna så finns det inga tankar på att förändra kring laget.

– Jag har fullt förtroende för Martin (Gudmundsson) och "Ragge" (Marcus Ragnarsson) som gör ett kanonjobb.

När det gäller målvakterna så är det samma sak där:

– Vi hade två riktigt bra målvakter i fjol, som precis som utespelarna inte har samma självförtroende hittills den här säsongen, men jag har fullt förtroende för både Ljung och Fröberg, säger Danielsson.