Det här var inget läger för nybörjare. Spelarna som var mellan 11–13 år hade full koll på vad de höll på med. Under tre dagar fick de nu topcoaching för att bli mer fulländade som spelare och förberedda för internationella tävlingar. Intensiva spelpass varvades med teori om attityder på plan och att vara fokuserad.

Det handlade också om att växa som människa och lära sig att ta ansvar för sin vardag.

Att gå upp på morgonen, laga mat, lägga sig i tid på kvällen och värma upp helt själv inför en match.

Artikelbild

| Olika övningar. Spel och teoripass varvades under lägret. Mycket handlade om att vara fokuserad och ta eget ansvar.

Till och med alla mobiltelefoner samlades in på fredagen vid lägrets start och lämnades tillbaks först efter avslutningen på söndagen.

– Målet är att förbereda spelarna att resa internationellt utan föräldrar, säger Micke Andreasson, tränare EuroElite tennis.

Värd för lägret var Sigtuna Tennisklubb och deltagarna kom från storstockholm men även andra delar av landet.

– Tennis är en tuff sport. Det är inte som i många andra sporter där du har en coach på plan som kan peppa dig, du är helt ensam, säger Wåge Windahl, klubbdirektör Sigtuna TK.

Artikelbild

| Ung talang. Cornelia Käck, Sigtuna TK var en av deltagarna i helgens läger.

Cornelia Käck och Isabella Tönhardt var två duktiga spelare från Sigtuna som var med.

– Det är jätteroligt. Man värmer upp ordentligt och gör olika övningar och tränar spel. Jag ska försöka lyssna och ta åt mig så att jag kommer ihåg vad det säger. Jag vill ta med mig det här på träningar och matcher och överallt, säger Cornelia Käck, Sigtuna TK.

Artikelbild

| Träningsläger. Micke Andreasson, EuroElite Tennis gav de unga förmågorna tips hur de skulle agera på plan.

Idag har EuroElite ungefär 160 unga tennislöften som de coachar i Scandinavien. De arrangerar 30–35 läger per år i Sverige och anordnar tävlingsresor över hela världen för  ungdomarna.

– Vi ser oss som en supportfunktion till alla klubbar. Vi jobbar mycket med teorier men överlåter själva teknikträningen till hemmaklubbarna, säger Micke Andreasson.