Med tanke på att Sigtunabon – och domaren – Jonas Eriksson inte blev uttagen till VM blir nu Jesper Hussfelt den lokala representanten i Ryssland.

Han kommer att kommentera ett flertal matcher tillsammans med experten Anders Andersson i Tv4. Avresan sker 14 juni.

– Det första stora mästerskapet jag gjorde var 2008 (Schweiz/Österrike) och sedan har jag jobbat med olika grejer i mästerskapen efter det, säger Hussfelt.

Artikelbild

| Jesper Hussfelt.

Vad tror du om VM?

– Jag har aldrig gissat rätt när det gäller de stora mästerskapen, men jag säger att Belgien vinner VM. Jag tycker de har det bästa laget, och de har världens bästa spelmotor i Kevin De Bruyne som är i sitt livs form. Han, Eden Hazard och Vincent Kompany borde kunna göra en superturnering. Sedan tycker jag att Frankrike har den bästa truppen samt att flera sydamerikanska lag kan vara med som Argentina och Brasilien.

Efter att ha bott i Stockholm i över 15 år valde Jesper Hussfelt – och flickvännen – att köpa ett hus i Sigtuna förra sommaren. Sedan i höstas bor de här permanent med en vacker sjöutsikt från terrassen.

– Det är toppklass. Jag har aldrig trivts så bra någonstans där jag har bott i Sverige tidigare, säger Hussfelt.

Artikelbild

| Jesper Hussfelt besökte Copacabana i Rio de Janeiro sommaren 2014.

Vad är det som är så bra med Sigtuna?

– Vi ville komma lagom bort från storstaden för att få lugnet, i alla fall jag. Dessutom var närheten till Arlanda ett plus, och det är inte heller så långt till vare sig Stockholm eller Uppsala. Men det är många delar i det här. Sigtuna är Sveriges nu äldsta kvarvarande stad med fin stadskärna, trevliga och välmående människor. Det mesta finns här också, inklusive många restaurangmöjligheter. Sigtuna tillhör även en stor tillväxtregion med framtidsmöjligheter.

Även om det just nu är fullt upp med både tv-matcher i allsvenskan och ett stundande fotbolls-VM är framtiden något oviss för Jesper Hussfelt.

– Mitt kontrakt med Tv4 går ut efter det här året, och sedan vet jag inte om det blir någon mer kommentering. Jag jobbar även med flera racketsportsprojekt och har kommit in i det mer och mer det senaste året, så vi får se vad som händer, säger 44-åringen.

Fotbolls-VM i Ryssland inleds 14 juni med öppningsmatchen Ryssland–Saudiarabien. Sveriges första match är mot Sydkorea 18 juni.