Tidigt under onsdagsmorgonen rapporterade Trafikverket om ett omfattande växelfel i Skavstaby som beräknas vara åtgärdat först torsdagen den 21 februari klockan 06.00.

Växelfelet tvingar SJ att under dagen leda om sina norrgående tåg, mellan Stockholm och Uppsala, via Arlanda istället för Märsta. I nuläget är alla avgångar på sträckan påverkade fram till klockan 16.00 i dag.

– Tågen kommer gå som normalt men våra resande till Märsta hänvisas till att använda samma biljett på SL-pendeln eller att från Arlanda ta buss 583 till Märsta, säger Stefan Holmlund på SJ:s pressjour.

– Det är klart att det kan bli vissa förseningar vid sådana här fel men det finns ingen prognos på några fel i nuläget, säger Stefan Holmlund.

Trafikverket meddelar att reparatörer är på plats men trafiken väntas först kunna nå full kapacitet den 21 februari klockan 06.00.

SL meddelar att spårfelet gör att pendeltåg på linje 40 inte stannar i Upplands Väsby.

För att se hur resenärer påverkas av växelfelet hänvisas de till respektive tågbolags hemsida.

Trafikverket skriver följande: "Växelfelet kan påverka fjärr och regionaltåg mellan Stockholm C-Arlanda/Märsta-Uppsala, SL's pendeltåg Södertälje C/Älvsjö-Märsta/Uppsala samt Arlanda Express sträckan Stockholm C-Arlanda med förseningar på upp till 5 minuter"

Texten uppdateras.