Mannen ska under ett drygt halvårstid genomfört fyra stölder tillsammans med ett okänt antal andra personer. Han åtalas vid Uppsala tingsrätt för fyra fall av stöld.

I september ska den åtalade mannen tillsammans och i samförstånd med ett okänt antal personer ha brutit upp en entrédörr till en butik i Uppsala och stulit tobaksvaror till ett värde av 15 204 kronor. Personerna ska även ha försökt bryta upp en kassaapparat utan framgång.

I december ska mannen tillsammans med ytterligare ett okänt par personer krossat en fönsterruta på en entrédörr till en butik i Uppsala och olovligen ha tagit varor och kontanter till ett värde av 32 400 kronor.

Tillsammans med ytterligare ett okänt antal personer ska samma man vid två tillfällen i januari, även där tillsammans med ett antal okända personer, stulit från en livsmedelsbutik och ett kafé.

Enligt åtalet ska mannen ha stulit tobaksvaror till ett värde av 25 783 kronor från livsmedelsbutiken och på kaféet ska mannen ha brutit upp en entrédörr och olovligen tagit gods till ett värde av 9 055 kronor. Vid kaféstölden står ytterligare en person åtalad för stöld men nekar till brott.

De brottsutsatta affärerna och kaféerna yrkar skadestånd på totalt 210 000 kronor från den åtalade mannen.

Mannen erkänner tre av stölderna men förnekar den fjärde där han enligt åtalet ska ha stulit tobaksvaror till ett värde av 15 204 kronor.