Lägenhetsinnehavaren har i förhör berättat att han vaknade tidigt och satte på spisplattan för att koka ägg, innan han gick in i duschen. När han kände röklukt gick han tillbaka till köket där ett papper bredvid en spisplatta fattat eld. Mannen hämtade en filt för att kväva elden och återvände till duschen när han trodde att elden var släckt. Han hann inte ens börja duscha innan brandrök trängde in i badrummet. Mannen försökte på nytt släcka eldsvådan men insåg att han inte skulle lyckas och räddade sig ut på balkongen.

Där gjorde han flera försök att larma brandkåren men slog fel nummer. En förbipasserande såg mannen på balkongen och röken som vällde ut genom fönstret och ringde 112.

När brandstyrkorna anlände slog kraftiga lågor ut från bostaden. Mannen räddades med stege och klarade sig utan allvarliga skador. Lägenheten blev totalt utbränd medan trapphus och grannlägenheter rökskadades. Enligt brandförsvarets utlåtande fanns risk för att branden skulle spridas till resten av huset om den inte släckts innan lägenheten övertändes.

Mannen åtalas nu för allmänfarlig vårdslöshet. Enligt åtalet har han vållat branden och inte sett till den blivit släckt ordentligt när han första gången upptäckte att det brann vid spisen. I polisförhör har mannen medgett händelseförloppet och berättat att han måste ha satt på fel spisplatta, men förklarat att det rört sig om en olycka.