Den 20-årige mannen är sedan i fredags misstänkt för både mord och rån i Oslo. Vid 22-tiden på söndagskvällen arbetar polisen fortfarande med att lokalisera den internationellt efterlyste Uppsalabon.

– Jag kan inte säga något mer än att vi har fått in information att jobba med. Mannen är fortfarande inte gripen och vi fortsätter att jobba med olika upplysningar som kommer in, säger Grete Lien Metlid.

Tidigare under dagen berättade Grete Lien Metlid för UNT att man först trodde att mannen, efter händelserna i Oslo, ska ha åkt till Sverige. Polisen tror dock att Uppsalabon antagligen har lämnat landet.

Om mannen grips, kommer rättsprocessen att ske i Uppsala eller Norge då?

– Den frågan får vi komma tillbaka till och se vad som sker då, säger Grete Lien Metlid.

20-åringen är sedan tidigare dömd vid Uppsala tingsrätt för ett rån förra hösten i Uppsala. Han dömdes till fängelse i ett år och sex månader och enligt 20-åringens tidigare advokat, Christer Söderberg, är han villkorligt frigiven sedan i september i år. Enligt uppgifter från Aftonbladet är 20-åringen sedan den 18 oktober i år efterlyst i Sverige efter att ha misskött sin övervakning hos Frivården.

Enligt Ivan Åslund, RLC-befäl vid polisen i region Mitt, har Uppsalapolisen varit den norska polisen behjälplig på så sätt att man har kollat av de adresser i regionen som kunde ha varit aktuella för 20-åringen att uppehålla sig på.

Har ni fått in några tipssamtal från allmänheten?

– Folk som känner honom har ringt in och sagt att "han har bott där" eller "han brukar vara där". Men det är ingenting som har gett något, säger Ivan Åslund.

LÄS MER: Jagad Uppsalabo tidigare dömd för brutalt rån

LÄS MER: "Personen var ett tillfälligt offer"