Den senaste tidens minusgrader och ymniga snöfall har varit en tung belastning på våra vägar och många bilister har råkat illa ut. Det innebär också att bärgarna har mer att göra än under någon annan tid på året. Jimmy Pettersson, delägare på Assistancekåren i Uppsala, har en tveeggad inställning till vinterns påfrestningar.

– Vintern är vår högsäsong och det går bra för de flesta bärgningsfirmor. Samtidigt är både riskerna och arbetsbelastningen högre, jag och grabbarna är ute och åker hela tiden.

Under vår färd mot Knivsta där en bil kört av vägbanan får Jimmy ett samtal som avklaras snabbt.

Artikelbild

| Ett uppfällt TMA-skydd på ett större fordon.

– En lastbil har hamnat på sidan på vägen ut mot Norrtälje. Det verkar som att det blir nattskift för mig i dag också, säger han.

Jimmy Pettersson berättar att han arbetat som bärgare sedan 2001 och är numer veteran inom sin yrkeskår. Något han oroar sig över är dock säkerheten. För bara några veckor sedan blev en bärgare påkörd vid E16 utanför Borlänge. Jimmy Pettersson berättar att det var en kollega från samma företag, men att han inte vet så mycket mer än vad som stått i tidningarna.

– Olyckor av den typen får absolut inte hända, men tyvärr är detta en realitet för oss. Det säger sig självt att det är förenat med stor fara att befinna sig ute på en motorväg där bilister kör i 120. Problemet är dels vårdslöshet från bilisternas sida, men också att vi måste ha tillgång till rätt skyddsutrustning.

Jimmy Pettersson menar att bärgarnas enda riktiga skydd mot olyckor är så kallade TMA-skydd.

Artikelbild

| TMA-skydd som fälls ned.

– Många bilister har ingen respekt för våra ljus och markeringar när vi är ute och arbetar. Det enda som faktiskt kan skydda oss i en olyckssituation är TMA.

TMA är ett utfällbart krockskydd som monteras på baksidan av ett fordon. På vissa hårt trafikerade sträckor i landet är det enligt Arbetsmiljöverket krav på att ett TMA-fordon finns på plats för att bärgningsarbetet ska kunna genomföras, annars riskerar arbetsgivaren vite på upp till 100 000 kronor. I Uppsala är E4:an en sådan sträcka.

Artikelbild

| Nedfällt TMA-skydd.

Lyckligtvis har Jimmy Pettersson inte råkat ut för någon större olycka, men många gånger har det varit nära.

– När jag började köra, särskilt innan TMA, fanns det många tillfällen då jag var nära att bli påkörd. Det tar ofta bara några minuter att lasta ett fordon på bärgningsbilen, men det räcker med några sekunder för att bli påkörd.

Sedan årsskiftet har det kommit fram uppgifter om att Arbetsmiljöverket planerar att slopa kravet på TMA-skydd vid bärgningsarbeten. Jimmy Pettersson är oroad över den eventuella utvecklingen.

– Om kravet dras in kommer vi ändå köra på som tidigare med TMA, vi sätter våra anställdas säkerhet i fokus. Däremot finns det en fara att många mindre aktörer kommer att slarva med detta om de inte längre riskerar straffavgift. Det gör också att vi seriösa arbetsgivare kommer att drabbas, säger Jimmy Pettersson.

Att använda TMA under ett arbete innebär extra kostnader. Den stora frågan enligt Jimmy Pettersson är vem som ska stå för notan. Hittills har försäkringsbolagen betalat, men han befarar att deras inställning kan ändras ifall kraven dras in.

– Om försäkringsbolagen slutar betala hamnar vi i en omöjlig sits eftersom bärgning med TMA-fordon på plats kostar mer än vad vi kan ta betalt för. Hela branschen kommer lida av det.