När Charlotte Andorn, som oftast kallas Lotta, var 16 år älskade hon och hennes kompis kläder och shopping. Det var många ögonbryn som höjdes både en och två gånger då de gick genom barndomsstaden Linköping i sina udda kläd- och färgkombinationer.

– Då bestämde jag mig. En dag ska jag ha en egen klädbutik, säger Lotta Andorn.

Men det skulle dröja. Först utbildade hon sig till barnsköterska och arbetade som personlig assistent och även läkarsekreterare. Det var då Martin kom in i hennes liv och de blev ett par. Eftersom Martin Hedman arbetar som pilot så gick flytten till Stockholm för att komma närmare Arlanda. Lotta Andorn började på Arlanda vid incheckningen och läste bland annat geografi och historia på universitetsnivå.

Artikelbild

| Ungdomsdrömmen blev sann i Örsundsbro för Charlotte Andorn.

– Tanken var att jag skulle bli lärare. Men så blev det inte utan jag blev senare flygvärdinna i stället.

År 2001 föddes sonen Jonathan. Med en mamma som flygvärdinna och en pappa som pilot är det inte alltid lätt med barntillsynen. Där har Lotta och  Martin haft enormt stöd av Lottas föräldrar.  2012 fick Martin arbete på Qatar Airways och hela familjen flyttade till Qatar. Jonathan sattes i en internationell skola men det kändes inte alls bra för Jonathan så efter tre veckor tog de honom ur skolan. I stället fick Jonathan plugga på distans, en skola för utlandssvenskar. Då kom ju även Lottas lärarplaner väl till pass.

– Varje dag jobbade jag med Jonathans utbildning. Undervisningen skedde digitalt och många rapporter och filmer skickades till skoledningen för bedömning och registrering.

Sommaren 2016 var familjen hemma i Sverige på sommarlov. Lotta Andorn var ute på nätet och surfade och plötsligt såg hon den där ungdomsdrömmen; en klädbutik till salu. Trots att hon aldrig  hade hört talas om Örsundsbro så blev hon klart intresserad. Kontakt togs med förra ägaren Lena och de fann varandra direkt. Det blev en affär av affären.

Artikelbild

| "Namnet på butiken kommer från mitt för- och efternamn", säger Charlotte Andorn, ägare till Boutique CharAndo.

– Men jag hade en hade en del bestyr kvar i Qatar så jag pendlade ofta hem till Sverige och åkte på inköpsresor och mässor. En fantastiskt rolig tid,  berättar Lotta Andorn. 

Den 3 juni 2017 var det så invigning av Boutique CharAndo. I butiken kan man kan köpa allt från trosor till ytterkläder och accessoarer.

– Det är så roligt att jobba med detta. Att träffa alla fantastiska människor och hjälpa dem med sina val av kläder. En del kommer in bara för att prata, få veta om kommande mode och ta en fika och en del har till och med tårta med sig.

Det går också att boka ”kvällsträffar”, till exempel kan ett gäng tjejer under lättsamma former umgås och prova kläder efter stängningsdags.

– Det är så härligt att min ungdomsdröm äntligen blev sann, säger Lotta.