Prejades av vägen efter polisjakt

Polisen försökte stoppa en misstänkt bil på gamla E4. Men bilisten ville inte stanna och en polisjakt genom centrala Uppsala med ett stort antal polispatruller inleddes.

Stor polisinsats på Eskilsgatan under fredagskvällen.

Stor polisinsats på Eskilsgatan under fredagskvällen.

Foto: Läsarbild

Uppsala kommun2019-11-29 22:13

Strax före klockan 22 på fredagskvällen försökte en polispatrull stanna en personbil som inte respekterat högerregeln. På Tycho Hedéns väg i Uppsala signalerade man till föraren att stanna.

– Men bilen ville inte stanna och därför inledde patrullen ett förföljande, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson hos polisen.

Jakten på den misstänkta bilen fortsatte in mot stan via smågatorna i Fålhagen. Bilen ska ha färdats i hög fart och flera polispatruller anslöt. 

– På Torkelsgatan lyckades vi preja bilen av vägen och få stopp på den, säger Daniel Wikdahl.

Alla de misstänkta lämnade inte bilen självmant.
– Någon ville inte gå ut, så vi fick hjälpa honom ut ur bilen, säger Daniel Wikdahl.

Tre personer färdades i bilen och samtliga har frihetsberövats. De misstänks nu för grov vårdslöshet i trafik och narkotikabrott. 

Flera vittnen hörde av sig till UNT om händelsen

– Det är två stora piketbilar, sex polisbilar och runt femton poliser som deltar. Det är en hundpatrull som går och söker här längs husen. Så här många poliser har jag nog aldrig sett på lilla Eskilsgatan, sade ett ögonvittne strax efter klockan 22. 

På lördagsmorgonen är ingen av de tre misstänkta anhållna men det finns nya brottsrubriceringar gällande föraren.
– Det är att ej ha stannat på polismans tecken, grov vårdslöshet i trafik, narkotikabrott eget bruk, olovlig körning och drograttfylleri, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisens region Mitt.

Stor polisinsats på Eskilsgatan under fredagskvällen.
Stor polisinsats på Eskilsgatan under fredagskvällen.
Karta: Eskilsgatan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!