LÄS MER: Skarp kritik mot Postnord

– Jag säger samma sak som tidigare. Eftersom vi inte äger fastigheten kan vi inte göra ingrepp i den, bygga om eller bygga till, säger Camilla Törnkvist, Postnords distributionsområdeschef i Uppsala, och avfärdar kritiken om att företaget skulle skjuta över sitt arbetsmiljöansvar på tredje part. Ett förslag som Philip Widell, suppleant i den berörda bostadsrätten, framförde var att de kan tänka sig att dela på kostnaderna med Postnord.

– Vi äger ju inte fastigheten. Det är ju inte bara vi som delar ut post i Uppsala, säger Camilla Törnkvist.

Men om detta är nödvändiga åtgärder för att ni ska kunna uppfylla ert arbetsmiljöansvar, varför kan inte ni ta en del av kostnaderna?

– Det här beslutet gäller alla hushåll i hela Sverige. Det är alltid postmottagaren som ansvarar för att ha en fungerande postanordning som postoperatörer kan använda.

LÄS MER: Postnord stryper utdelningen till flera hushåll

Styrelsen för den berörda bostadsrättsföreningen har nu skickat in en anmälan för klandervärt beteende till rådet för utdelning, uppger Philip Widell.

– Vi skickade in en åtgärdsplan redan 2015 efter påpekningar av Postnord. Först efter att Postnord har fattat beslutet om att ändra utdelningsform nu i höst kom beslutet att vår åtgärdsplan avslogs. Att fatta ett beslut på en grund som vi är ovetande om anser vi vara ett juridiskt klandervärt beteende.

Föreningen avser också skicka en skrivelse till Arbetsmiljöverket med begäran om yttrande om vad som är att betrakta som en arbetsplats, uppger Philip Widell.