Det var i onsdags som 29-åriga Disa Bäckström från Uppsala och tre finska män försvann i norska fjällen. Polisen har ännu inte lokaliserat kropparna men valde under måndagen att gå ut med identiteterna på de fyra personerna. Polisen utgår från att samtliga fyra har omkommit.

Anhöriga till de fyra saknade personerna framför via polisen ett tack till bland annat räddnings- och vårdpersonal.

Dåligt väder med fortsatt lavinrisk medförde att sökandet avbröts i fredags.

Artikelbild

Polisen har fått signaler från två av skidåkarnas lavinsändare. Polisen utgår därför från att hela gruppen begravts av en stor lavin i området.

Gruppen sågs senast i onsdags eftermiddag när de var på väg mot Blåbärsfjället i Tamokdalen. En större lavin som ska ha varit cirka 300 meter bred och 600 meter lång ska sedan ha utlösts i närheten.

I ett pressmeddelande skriver den norska polisen att man under morgondagen planerar att fortsätta sökningen efter de försvunna personerna, om vädret tillåter.

Med hjälp av helikoptrar ska man försöka lokalisera de exakta positionerna på de två kända signalerna från skidåkarnas lavinsändare.

Artikelbild

| Söknadet efter de försvunna har pågått kring Blåbærfjellet sedan de fyra personerna försvann men har fått avbrytas flera gånger.

På tisdagen gick polisen ut med bilder av de fyra personerna, i samråd med de anhöriga.

 

Artikelbild

| Söknadet har pågått kring Blåbærfjellet sedan de fyra personerna försvann men har fått avbrytas flera gånger.