Nu blir det lättare för pendlare i Storvreta

Den nya parkeringen i Storvreta ska hjälpa kommunen att uppnå klimatmålet om ett fossilfritt Uppsala år 2030.

Erik Pelling (S) och Rickard Malmström (MP) klipper bandet för att inviga den nya pendlingsparkeringen vid Storvreta station.

Erik Pelling (S) och Rickard Malmström (MP) klipper bandet för att inviga den nya pendlingsparkeringen vid Storvreta station.

Foto: David Hallerby

Storvreta2019-11-14 09:38

Den nya pendlarparkeringen i Storvreta har utökats och rustats upp för att ta emot dubbelt så många bilar och cyklar.

– Det ska bli lättare att bo på landsbygden, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande, i ett kort tal innan bandet klipps för att markera invigningen av den nya pendlarparkeringen.

Både bilparkering och cykelparkering har utökats, och nu finns cirka 50 platser för bilar och 90 för cyklar. Det finns även några nya parkeringsplatser för lådcyklar och en ny cykelpump. 

Storvreta är Uppsala kommuns största tätort efter Uppsala stad. Fram till år 2040 planeras cirka 2 000 nya bostäder att byggas.

Rickard Malmström (MP), kommunalråd och ordförande i gatu- och samhällsmiljönämnden, säger att den nya pendlarparkeringen är en del i Uppsala kommuns så kallade "klimatfärdplan".

– Vi är en klimatkommun. Om vi ska ha möjlighet att uppnå vårt mål om ett fossilfritt Uppsala år 2030, måste alla i hela kommunen ha möjlighet att pendla kollektivt, säger Rickard Malmström.

Erik Pelling menar även att parkeringen är en del i planen "att göra Uppsala till Sveriges bästa landsbygdskommun".

– Responsen har varit positiv från Storvretaborna, det är många som vill åka kollektivt. Fler pendlarparkeringar är också ett viktigt steg för att sluta klyftan mellan Uppsalas stad och landsbygd. Vår förhoppning är att parkeringen blir så populär att vi kommer behöva utöka den igen, säger Erik Pelling.

Karta: Storvreta station
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!