Den 18-åriga kvinnan misstänks ha hållits mer eller mindre inspärrad i olika lägenheter, bland annat i Uppsala efter annonsering på nätet. De båda männen misstänks ha organiserat sexhandeln och lagt beslag på de pengar hon fått av kunderna.

LÄS MER: Män åtalas för människohandel i Uppsala

Enligt kvinnan hann hon sälja sex vid ett hundratal tillfällen under den månad hon befann sig i Sverige. Hon kom hit från Rumänien i somras tillsammans med männen. En av dem misstänks även ha misshandlat och våldtagit kvinnan. Båda är åtalade för människohandel alternativt grovt koppleri.

När rättegången avslutades på fredagen beslutade tingsrätten att männen ska bli kvar i häkte i avvaktan på domen som meddelas senare. Båda har nekat till brott och bland annat pekat på att kvinnan var införstådd med att hon skulle sälja sex i Sverige. Rättegången har pågått i tolv dagar och hållits bakom stängda dörrar för att skydda kvinnans identitet.

LÄS MER: Fick 581 sexfrågor i mobilen

Förutom de båda männen är 17 män åtalade för att ha köpt sex av kvinnan. En av dessa åtalas dessutom för våldtäkt i samband med sexköpen, trots att det inte förekommit något uttalat hot eller våld. Det är första gången en sexköpare åtalas för våldtäkt enligt den nya sexualbrottslagen. Den innebär bland annat att frivillighet och samtycke krävs vid all slags sexuell aktivitet. Enligt åklagaren måste mannen ha insett att kvinnan inte deltog frivilligt vilket gör att han kan dömas för våldtäkt.

LÄS MER: 18-åringen om sexhandeln i Uppsala