Restaurangen öppnade 1996 och har haft öppet ända fram till nu. Att restaurangen stänger har inget med stöket runt Forumtorgets och Forumgallerians renoveringar att göra, menar Irfan Ahmad.

– Nej, restaurangen har gått bra. Samtidigt ser vi att externhandeln växer till förmån för cityhandeln och då väljer vi att satsa våra pengar på restaurangerna utanför stan, de som ligger i Gränbystaden, Fyrislund och på Vaksalagatan, säger Irfan Ahmad, operativ chef för Mc Donalds i Uppsala.

Enligt Eva Troell, Atrium Ljungbergs marknadsområdeschef för Forumgallerian, har kontakter redan etablerats med en eventuell ny hyresgäst.

– Det är dock inte så klart än att vi kan gå ut och berätta om det, säger hon.

Forumgallerian började renoveras för ett år sedan och väntas stå klart till julen 2018. Just nu står fyra lokaler outhyrda.

Är det svårt att hyra ut i Forumgallerian?

– Det tar längre tid än tidigare att hyra ut lokaler. Vi märker av den växande e-handeln och vi märker av att det skett förändringar på marknaden. Det är utmanade med ett stort ombyggnadsprojekt på en liten yta och under pågående handel. Men nu ser vi tydliga resultat och är väldigt nöjda med vad vi skapat, säger Eva Troell.

I februari ska ett helt nytt golv läggas i gallerian och i mars öppnar Espresso House i två våningar med uteservering mot Forumtorget.