Första träningspasset i IFU Arena håller högt tempo och både en och två spelare flyger över sargen. Trots detta är stämningen god och deltagarna i dagens träning ser ut att ha roligt. Visionen hos Sirius innebandy, som startat träningsverksamheten, är att vara en förening för alla, oavsett ålder.

– Det är väldigt kul att det är så många här och det skulle vara roligt om fler vill dyka upp vid nästa tillfälle. Första träningen har varit över mina förväntningar, säger Daniel Carlsson, som håller i dagens träning.

Innebandyträningarna kommer att hållas vid 11 tillfällen våren 2019. De är gratis och helt öppna för alla pensionärer som vill delta. Vårens träningar är ett pilotprojekt och förhoppningen är att pensionärsinnebandyn kommer bli ett stående inslag hos föreningen. I höst är tanken att träningarna kommer hållas en gång i veckan, i takt med att innebandysäsongen drar igång.

Artikelbild

| Hans Eriksson och Marie-Louise Eriksson var nöjda med dagens träning. "Man fick verkligen upp pulsen!"

– Vi har fått projektpengar till att starta den här verksamheten och det är jag mycket glad och stolt över, säger Daniel Carlsson.

Två av deltagarna i premiärträningen är Marie-Louise och Hans Eriksson.

– Det här var ju jätteroligt och man får verkligen upp pulsen, säger Marie-Louise Eriksson. De spelade båda innebandy i Korpen för över 40 år sedan och tycker det är roligt att vara tillbaka på planen igen. Men det finns alltid en liten risk för skador.

– Jag tror att särskilt herrarna kan ta i lite för mycket. De blir så ivriga på planen och klarar ju inte av att förlora, säger Marie-Louise Eriksson med ett skratt.

Artikelbild

| Seniorinnebandy i IUF Arena.

Hur fick ni reda på att innebandyträningarna skulle dra igång?

– Det hörde vi på seniorgympan vi var på i torsdags. Där delade de ut broschyrer om innebandyn och då tänkte vi att det måste vi prova, säger Marie-Louise Eriksson.

Artikelbild

| Dagens träning avslutades med match på småmål.

Utbudet av idrottsaktiviteter för pensionärer är brett. Förutom innebandy och gympa finns allt ifrån konståkning till judo.

– Jag tycker det är fantastiskt att det ordnas så mycket aktiviteter för oss som är äldre, säger Marie-Louise Eriksson. Hon menar att intresset hos pensionärerna är stort när det kommer till fysisk aktivitet.

– När vi började med seniorgympan för ett och ett halvt år sedan var vi bara 11 stycken. Idag är vi nästan 50!

Förhoppningsvis kommer intresset för innebandyn bli lika stort.

– Vi kommer absolut föra ordet vidare, det var väldigt roligt, säger båda två.