Glassbil hjälpte kvinna hitta hem

En kvinna rapporterade sig själv som försvunnen längs Upplandsleden. Det blev i slutändan trafikljud som ledde henne ut ur skogen.

Kvinnan ringde själv polisen och berättade att hon gått vilse i Lunsen. En glassbil hjälper kvinnan att lokalisera sig och hitta ut ur skogen.

Kvinnan ringde själv polisen och berättade att hon gått vilse i Lunsen. En glassbil hjälper kvinnan att lokalisera sig och hitta ut ur skogen.

Foto: Anders Liljestrand/ Arkiv

Polisiärt arbete2019-10-11 21:27

Polisen berättar på sin hemsida att de vid 18-tiden på fredagskvällen fått in ett ärende om en försvunnen person i Uppsala. 

Den försvunna personen uppges vara en kvinna i 45-årsåldern, som själv ringt polisen och berättat att hon gått vilse i Lunsen, ett naturreservat i Uppsala kommun. Ordentligt klädd och med en laddad mobiltelefon ska kvinnan ha gett sig ut längs Upplandsleden i riktning mot Knivsta. 

Men någonstans gick kvinnan fel och när mörkret fallit, skriver polisen, kom insikten att hon var vilse. Ett par patruller uppges ha arbetat tillsammans med polisens RLC-operatörer. När polisens hund inte fått upp något spår av kvinnan blev det en hörselorienterad lotsning ut ur skogen som blev räddningen.

Polisen skriver att en kombination av ljud från påslagan siréner, trafiken på länsväg 255 och en passerande glassbil hjälpte kvinnan att till sist hitta rätt väg. Kvinnan hade då varit vilse i två timmar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!