Fyra misstänks för mordförsök

Fem personer greps i Storvreta under tisdagen. Fyra av personerna är anhållna på sannolika skäl misstänkta för det mordförsök som ägde rum på Kungsgatan i september.

Ingripandet i Storvreta ägde rum vid 14-tiden på tisdagen.

Ingripandet i Storvreta ägde rum vid 14-tiden på tisdagen.

Foto: Läsarbild

Uppsala kommun2019-10-09 18:04

Det här bekräftar Thomas Forsberg, åklagare vid riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, för UNT. 

Det var i början av september som en bil prejades av vägen på Kungsgatan i centrala Uppsala. Därefter blev två personer som färdades i den prejade bilen knivskurna. Enligt vad polisen tidigare uppgett ska personerna ha blivit knivskurna i buken och minst en av dem fick livshotande skador. 

Under tisdagseftermiddagen gjorde polisen ett tillslag mot ett fordon i ett radhusområde i Storvreta. Vid insatsen greps fem personer. 

– Fyra personer greps och sitter nu anhållna misstänkta för mordförsöket. Samtidigt greps en femte person som är misstänkt för grovt narkotikabrott, säger Thomas Forsberg.

Enligt åklagaren var tillslaget i Storveta planerat. De fyra personerna är på sannolika skäl, den högre misstankegraden, misstänkta för mordförsöket.

Polisen har tidigare gått ut med att man är intresserade av tips och iakttagelser gällande händelsen på Kungsgatan den 2 september.

– Vi är fortfarande tacksamma om personer som sett något eller kanske tagit bilder eller filmat händelsen hör av sig till polisen, säger Thomas Forsberg.

De anhållna personerna förhördes under onsdagen och fler förhör kommer att hållas under torsdagen. Beslut om häktning tas senare i veckan.

Thomas Forsberg vill inte kommentera varför ärendet ligger på riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!